Stunning new build blends with surrounding gardens to create an oasis of character.

Taking the decision to remodel your living space is one not to be taken lightly. And our clients were certainly not lacking in conviction when they opted to downsize from a larger period home to a contemporary new build. By moving to a more compact home and indeed shifting eras at the same time, this residence was already making a bold statement of intent. A neutral kitchen palette with greige units set a calming scene in the heart of the home. While a walnut veneer tall section worked in perfect tandem with the units, effortlessly drawing in the vibrant colours of the garden with innovative authority.

Tasteful artwork, chosen and curated by our clients created the perfect backdrop to this seamless combination of nature and design. The design aesthetic combined easily with contemporary functionality as the kitchen connects to a bespoke temperature-controlled pantry. An adjoining utility space, providing easy access to the adjacent glass house and vegetable garden, completed the project with style and practicality.

Keywords

bulthaup b3 / wine cellar / Victorian renovation / Blackened oak / C3 table / Holistic design / Gaggenau appliances / Carl Hansen furniture / Silestone worktop