In collaboration with Howley Hayes Architects.

The island or bulthaup mono-block is the kitchen’s hub, constructed in melamine resin in one piece. With trademark minimalist design, its high quality finish dictates the entire personality of the project. By ensuring the view from the working kitchen had the same sight line brought through to the original and new reception rooms, further openness and transparency was created. And as light travels via the kitchen, it soaks naturally through to the court yard with uninterrupted ease. Further interiors inspiration flowed from the Japanese influence of innovation, discipline, ceremony, and order, adding another layer of tradition to a house already steeped in history.

Keywords

bulthaup b3 / wine cellar / Victorian renovation / Blackened oak / C3 table / Holistic design / Gaggenau appliances / Carl Hansen furniture / Silestone worktop